Background Color:
 
Background Pattern:
Reset

Producten

Nazca-i Asbestsysteem

 

In het verleden is er veel asbest gebruikt in gebouwen voor de isolatie van muren en pakkingen van technische installaties. Omdat asbest in stofvorm gevaarlijk is voor de gezondheid is het van belang bij sloop en verbouwing te weten waar zich dit materiaal bevindt. Uiteenlopende instanties voeren onderzoeken uit naar de aanwezigheid van asbest in gebouwen, maar is er geen overkoepelend orgaan voor een structurele registratie. In samenwerking met MACG heeft Nazca-i het Asbestsysteem ontwikkeld.

- Snel overzicht van asbestlocaties
 

- Mogelijkheid tot het uploaden van kaarten en afbeeldingen
 

- Webbased applicatie; u heeft alleen een internet verbinding nodig

Het idee: centrale registratie van asbestlocaties

Het Asbestsysteem stoelt op het shared-service-principe: één online web omgeving waarin diverse organisaties asbestonderzoeken en locaties registreren, beheren en raadplegen. Hierdoor ontstaat er een asbestdatabank waarin aangesloten partijen te allen tijde kunnen nagaan of en wanneer er op een locatie asbest is geconstateerd. Dit voorkomt dat er onnodig onderzoeken uitgevoerd worden en helpt bij een snelle planning met gemeente en aannemers ten aanzien van sloop- of verbouwingswerkzaamheden aan gebouwen.

Het asbestsysteem wordt als web applicatie aangeboden vanaf een extern gehoste omgeving. Het systeem biedt de mogelijkheid basisgegevens omtrent de asbestlocatie, zoals object, onderzoek, verdieping en kamer vast te leggen. Daarnaast bestaat er een geografische weergave van de locatie waardoor gebruikers overzicht krijgen in deze asbestlocatie, maar ook in de eventueel omliggende asbestlocaties.

Contact

BIS

Nazca-i Bodem

 

Bodeminformatiesysteem voor het online beheren, registreren en uitwisselen van milieuhygiënische informatie.

Altijd conform laatste SIKB-protocol en naar wens uit te breiden met diverse modulen zoals o.a. bodemenergiesystemen, invoer, rapportages. Het BIS kan ook als Shared Service aangeboden.

Lees meer...

Publicaties

De efficiëntie verhogen

 

Bij een IT-bedrijf denken mensen vaak alleen aan software, maar wat wij doen is veel breder. We leveren zowel de programma's als de techniek erachter.

Het draadloze sensorennetwerk dat wij ontwikkeld hebben, kun je werkelijk overal voor inzetten. Of je nu de temperatuur van cacaobonen wilt weten of de hardingsgraad van beton.

Lees meer...

Location based services

Arid Sensorbeheer

 

Slaat u grote hoeveelheden broeigevaarlijke stoffen op zoals kolen, graan, cacao of vuilnis? Arid Sensorbeheer is de oplossing voor het monitoren van zichzelf ontvlammende stoffen.

Het systeem combineert een draadloos sensorennetwerk - voor het meten van omgevingsspecifieke waarden als temperatuur, humiditeit en CO2 - met een online webomgeving. De oplossing voor 24/7 opslagbeheer.

Lees meer...

Vastgoed

Vastgoedscans

 

Snel en betrouwbaar vastgoedinformatie opvragen? De diverse Vastgoedscans bieden relevante informatie over de omgeving van woonhuis, of ander vastgoedobject.

Als makelaar, taxateur, vastgoedexpert of consument bestelt u eenvoudig via deze website Vastgoedscans over o.a.kadastrale informatie, waardebepaling, mogelijke bodemverontreinigingen, buurtfaciliteiten en bestemmingsplannen.

Lees meer...