Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
 
 

ODBN gestart met Pilot Grondstromen

De Omgevingsdienst Brabant Noord is samen met de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis, Uden en Veghel gestart met de Pilot regionale Grondstromen. Tijdens de Pilot gaan de deelnemende gemeenten proberen grond, die in de regio vrijkomt, duurzaam af te stemmen met locaties waar grond kan worden toegepast. Naast het handhaven van de opslag en het toepassen van grond wordt hiermee door de ODBN eveneens een alternatief geboden aan de gemeenten.
 

Directe kostenbesparing

Met de Pilot Grondstromen wordt de deelnemende gemeenten een stuk gereedschap aangereikt om kosten te besparen op grondstromen en om het grondstromenproces duurzaam in te richten. In tegenstelling tot de realisatie van duurzame energie (zoals wind- en zonne-energie) hoeft bij de invoering van duurzame grondstromen niet eerst fors geïnvesteerd te worden en hoeft men geen rekening te houden met een terugverdientijd. De kostenbesparing is direct voelbaar voor de gemeenten en kan vanaf dag één geïncasseerd worden. 

 

Webbased Grondstromenmodule

De Omgevinsgdienst Brabant Noord heeft op 6 oktober 2014 de Grondstromenmodule gepresenteerd aan de gemeenten. Het registratiesysteem waarmee vraag en aanbod van grond tussen de gemeenten in de regio eenvoudig op elkaar afgestemd kan worden. De webbased module, die door de ODBN kosteloos aan de deelnemende gemeenten ter beschikking is gesteld, is in nauwe samenwerking met LievenseCSO en Nazca IT Solutions B.V. ontwikkeld.
 

De voordelen

  • 24/7 online beschikbaar
  • direct inzicht in vraag en aanbod
  • centraal databeheer
  • grensoverschrijdend
  • up-to-date
  • kostenbesparend
Bron: Omgevingsdienst Brabant Noord, Bodemloket Brabant Noord http://bodemloket.odbn.nl

 

Producten

Grondstromensysteem

 

Gebruikers van Nazca-i Grondstromen zien in één oogopslag wie welke grond, van welke kwaliteit aanbied in de regio. Grondaanbieders registreren hun partij in het systeem samen met bewijsstukken omtrent de milieu-technische danwel civiele kenmerken van de grond.

Organisaties die grond nodig hebben krijgen op basis van de ingevoerde criteria te zien wie een geschikte partij aanbiedt en op welke afstand de partij zich ten opzichte van de vrager bevindt.

Lees meer...

 

 

Datingsite voor grondstromenbeheer

Organisaties hebben vaak geen weet van elkaar welke grond er beschikbaar is in de regio en wie er zit te springen om grond. Iedereen die is aangemeld in het Nazca-i Grondstromensysteem ziet in één oogopslag wie welke grond, van welke kwaliteit aanbied in de regio. Grondaanbieders registreren hun partij in het systeem samen met bewijsstukken omtrent de milieutechnische danwel civiele kenmerken van de grond. Organisaties die grond nodig hebben krijgen op basis van de ingevoerde criteria te zien wie een geschikte partij aanbiedt en op welke afstand de partij zich ten opzichte van de vrager bevindt. De dienst wordt online aangeboden, waardoor iedere geautoriseerde organisatie grond kan aanbieden en zoeken.