Background Color:
 
Background Pattern:
Reset

Events

 

Succesvolle handelsmissie GeoBusiness Nederland en Kadaster naar Suriname

GeoBusiness Nederland en Kadaster Internationaal hebben van 17 tot en met 21 oktober 2016 gezamenlijk een geo-handelsmissie en studietour georganiseerd naar Suriname. De missie viel samen met de Surinaamse ICT week georganiseerd door de ICT Associatie Suriname en werd ondersteund door de Nederlandse ambassade in Paramaribo en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor de missie werd ook nauw samengewerkt met de lokale tegenhanger van het Kadaster, MI-GLIS.

De delegatie stond onder leiding van Kees de Zeeuw (Kadaster) en Camille van der Harten (GeoBusiness Nederland) en de bedrijven Nazca IT Solutions (Nus Jurgens), VGI Support (Shyama Kalicharan), Ruimteschepper / GeoSpotter (Angela Soenarijo), Geometius (Jasper Ambagtsheer en Emiel Verdel) en Royal HasKoningDHV (Lars van Sint Annaland).

Kadaster Internationaal ondersteund het MI-GLIS en het doel van de missie was om ook het Nederlandse (geo-)bedrijfsleven gebruik te laten maken van het netwerk en de relaties die het Kadaster en GeoBusiness Nederland hebben in Suriname. Gezamenlijk werden de kansen voor samenwerking en handel in de geo-sector verkend.

Het resultaat – samenwerking tussen GeoBusiness Nederland en de ICT Associatie Suriname

De misse was succesvol en de tevredenheid over de zakelijke kansen die de missie heeft opgeleverd bij de deelnemers is groot.
Het bezoek uit Nederland kreeg veel aandacht in Suriname. Een aantal bedrijven en overheidsorganisaties werden bezocht.

Als afsluiting werd op de residentie van de Nederlandse ambassadeur op donderdag 20 oktober 2016 een samenwerkingsovereenkomst (MoU) tussen GeoBusiness Nederland en de ICT Associatie Suriname ondertekend door Camille van der Harten en de voorzitter van de ICT Associatie Suriname Robert Hahn. De MoU voorziet in samenwerking en het delen van kennis en het netwerk van beide verenigingen. Een van de vervolgacties is om gezamenlijk een ‘living lab’ in te richten in Suriname.