Background Color:
 
Background Pattern:
Reset

Events

 

Omgevingswet the Movie

Donderdag 16 juni was dit jaar de datum voor het jaarlijkse DataLand-congres. Helemaal uitverkocht en voor het eerst georganiseerd in Fort Voordorp. Wij kijken terug op een prettig en goed verlopen congres waar alle ruimte was voor interactie, kennisdeling en natuurlijk ook netwerken. Zodra de congresfilm van ‘Omgevingswet – the Movie’ gereed is, zullen wij deze hier uiteraard ook plaatsen.

Bron: www.dataland.nl

Lees meer...>

Nieuws

 

Sensoroplossing Antwerpse haven

Bio-bulkgoederen zoals cacaobonen, graan of houtpallets staan bloot aan broei. Om broeischade te voorkomen en een veilige opslag in de Antwerpse haven te garanderen gebruikt overslagbedrijf Molenbergnatie de op LoRa werkende sensoroplossing. Al in 2015 was het Belgische bedrijf overgestapt op het real-time beheren van met temperatuursensoren uitgeruste prikstokken. De continue sensorbewaking maakte het handmatige en periodieke meten overbodig wat naast een veiligere opslag de kosten voor toezicht en broeischade aanmerkelijk reduceerde.

Lees binnenkort meer...

Nieuws

 

Pilot realtime grondwaterstandmetingen historisch centrum Dordrecht

De pilot in het centrum van Dordrecht is begonnen op
31 juli 2015, inmiddels is de eerste fase succesvol afgesloten. De tweede fase begint eind januari waarbij realtime grondwaterstandmetingen worden verwerkt in Arid Sensorbeheer middels gebruik van het
LoRa-netwerk .

Nieuws

 

SMART Benelux Forum

Volg tijdens het SMART Benelux Forum onze workshop: "Een kijkje in de proeftuin Realtime Datamanagement Haarlem: vindt je eigen weg!"

Een workshop voor bezoekers die bezig zijn met het invulling geven aan interne of externe informatiebehoefte op het gebied van burgerparticipatie, de Omgevingswet en Smart City projecten.

Nieuws

 

Smart City Haarlem: NO2 metingen

In opdracht van Gemeente Haarlem start op 20 januari 2016 het project waarbij Nazca IT Solutions realtime NO2 metingen doet langs de uitvalswegen.

Dit project wordt gerealiseerd binnen een samenwerkingsverband met Swiss, GoAbout en Gemeente Haarlem.

Nieuws

 

Bodem Digitaal Op de Kaart: BDOK

Bodem- en veiligheidsinformatie is op vele manieren te ontsluiten. Toch was het tot op heden niet mogelijk om deze informatie eenvoudig bij elkaar te brengen en actuele informatie te raadplegen. Nazca IT Solutions ontwikkelde in een exclusieve samenwerking met Antea Group een nieuwe dienst die bodem- en veiligheidsinformatie snel en eenduidig in kaart brengt; Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK). De applicatie ontsluit onder andere bodemkwaliteit gegevens van een locatie en koppelt dit aan veiligheidsmaatregelen.

Lees meer...

Nieuws

 

Persbericht: Nieuwe informatiedienst
verlicht onderzoekplicht nuts-sector

Nazca IT Solutions brengt in samenwerking met Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group een nieuwe dienst op de markt die bodem- en veiligheidsinformatie snel in kaart brengt: Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK). Na een aantal geslaagde pilots in samenwerking met Brabant Water en Enexis is Stichting Synfra de eerste partij die de informatiedienst BDOK grootschalig gaat inzetten.

Lees meer...