Background Color:
 
Background Pattern:
Reset


 

 

Vakblad Bodemkwaliteit

________________________________

Nr. 3

2010

Auteur: Thorvald de Goede

Cases

 

RMBodemloket: shared service Omgevingsdienst Brabant-Noord

 

Met initieel 10 gemeenten heeft het RMB het RMBodemloket opgezet.

Doormiddel van de door Nazca IT Solutions geleverde webapplicatie Nazca-i Bodem ontsluit het RMB centraal (water-)bodemgegevens voor de deelnemende gemeenten, waardoor de kwaliteit en uitwisseling van gegevens sterk verbeterd is.

Lees meer...

BIS

Nazca-i Bodem

 

Bodeminformatiesysteem voor het online beheren, registreren en uitwisselen van milieuhygiënische informatie.

Altijd conform laatste SIKB-protocol en naar wens uit te breiden met diverse modulen zoals o.a. bodemenergiesystemen, invoer, rapportages. Het BIS kan ook als Shared Service aangeboden.

Lees meer...

Webdienst

Asbestsysteem

 

Eén online webomgeving waarin diverse organisaties asbestonderzoeken en locaties registreren, beheren en raadplegen. Hierdoor ontstaat er een asbestdatabank waarin aangesloten partijen te allen tijde nagaan of en wanneer er op een locatie asbest is geconstateerd.

Dit voorkomt dat er onnodig onderzoeken uitgevoerd worden en helpt bij een snelle planning met gemeente en aannemers ten aanzien van sloop- of verbouwingswerkzaamheden aan gebouwen.

Lees meer...

Vastgoed

Kadasterscan

 

Met de Kadasterscan heeft u een krachtig hulpmiddel in handen om de kadastrale kenmerken van een object te identificeren.

De informatie is essentieel voor de bepaling van de verkoopwaarde en de courantheid en geeft inzicht in de kadastrale bijzonderheden. De presentatie is geschikt voor opname in de objectdocumentatie en als bijlage bij de koopovereenkomst en het taxatierapport.

 

Lees meer...